Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Γευσιγνωσία με το μέλλον των εκτρεφόμενων θαλασσινών



Λονδίνο (CNN) - Αν έτρωγαν ψάρι για δείπνο χθες το βράδυ, υπάρχει μια πιθανότητα 50% δεν είχε συλληφθεί στο φυσικό περιβάλλον.
Υδατοκαλλιέργεια - την εκτροφή των ψαριών και των θαλάσσιων πλασμάτων κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες - είναι ο πιο γρήγορα αναπτυσσόμενος τομέας της ζωικής παραγωγής τροφίμων και αντιπροσωπεύει σήμερα το ήμισυ περίπου καταναλώνονται θαλασσινά του κόσμου.
Σύμφωνα με την Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών και Γεωργίας (FAO), ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας αυξήθηκε κατά μέσο όρο με ετήσιο υθμό 6,6% μεταξύ 1970 και 2008.
Ο Δρ Ματίας Halwart, ανώτερος αξιωματικός υδρόβιων στον FAO, δήλωσε στο CNN ότι σε παγκόσμιο επίπεδο τρώμε περισσότερα ψάρια από ποτέ.


«Ο παγκόσμιος πληθυσμός, κατά μέσο όρο οι καταναλωτές υψηλό όλων των εποχών από περίπου 17 κιλά ψάρια τροφίμων κατ 'άτομο και με αυξανόμενο πληθυσμό ότι πρόκειται να είναι περισσότερο στο μέλλον», είπε.


"Έτσι έχουμε μια μεγάλη ζήτηση και ότι η ζήτηση θα πρέπει να καλυφθεί από υδατοκαλλιέργειες"
Δεν είναι μυστικό ότι τα θαλάσσια αποθέματα υπεραλίευση και ο Δρ Halwart πιστεύει βιώσιμη ιχθυοκαλλιέργειες είναι ο μόνος τρόπος για να τροφοδοτήσει την παγκόσμια όρεξη για το φρέσκο ​​ψάρι:
"Δεν νομίζω ότι θα δούμε πλήρη κατάρρευση αποθεμάτων, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορούμε να αναμένουμε ότι η αυξανόμενη ζήτηση για τα υδρόβια προϊόντα μπορούν να ικανοποιηθούν μορφή της θάλασσας. Αντιθέτως θα πρέπει να δούμε ότι τα θαλάσσια αλιεία έχουν την ευκαιρία να ανακάμψει. "
Δίαιτα διαφοροποίηση είναι επίσης χαιρετίστηκε ως κλειδί για την διάσωση των θαλασσών μας. Αντί για την προσκόλληση σε υπερεκμετάλλευση φαβορί, όπως ο σολομός ή γάδου, Δρ Halwart προτείνει ότι θα μπορούσε να βοηθήσει με τη μεταβολή στη θάλασσα διατροφή μας τα τρόφιμα.
Αυτό το μήνα έχω να δω από πρώτο χέρι ορισμένα από τα νέα είδη ψαριών που κάνουν τον τρόπο τους στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Πήρα μια ματιά μέσα σε 28 βαθμούς Κελσίου (82 βαθμοί Φαρενάιτ) θερμοκήπιο σε ένα αγρόκτημα στο Lincolnshire, όπου οι αγρότες αυξάνεται η επόμενη γενιά των εκτρεφόμενων ιχθύων - τιλάπια.
Tilapia γεωργία είναι ήδη ευρέως διαδεδομένο στην Κίνα και τις ΗΠΑ, αλλά αυτό τροπικών ψαριών του γλυκού νερού είναι ακόμη σχετικά άγνωστη στην Ευρώπη.
Που κατάγονται από την Αφρική, την κόκκινη τιλάπια είχαμε δείξει σε αυτό το αγρόκτημα Lincolnshire, χαλάζι από τον Νείλο. Σύμφωνα με τον Dr Adrian Hartley, Πωλήσεων της εκμετάλλευσης και το Διευθυντή Παραγωγής, τιλάπια χρησιμοποιούνται για τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού επάνω στον ποταμό κατά τη διάρκεια της περιόδου ξηρασίας και μπορούν να ανεχτούν υψηλές πυκνότητες.
Αυτό είναι εξίσου καλά, γιατί τα ψάρια που βλέπουμε είναι συσκευασμένα σφικτά στην κορυφή της δεξαμενής. Είναι σχεδόν υπνωτικό βλέποντας τους χιλιάδες κολύμπι τιλάπια πάνω και κάτω από το άλλο.
Η αποθήκη είναι γεμάτες δεξαμενές και ο Δρ Hartley μας λέει ότι ο καθένας κατέχει μεταξύ 10.000 έως 15.000 ψάρια.
Τιλάπια έχει κληθεί «το κοτόπουλο από το νερό", λόγω της σχετικής ευκολίας και της ταχύτητας με την οποία μπορεί να καλλιεργείται.Αναπαράγονται γρήγορα, είναι σχετικά ανθεκτική νόσο και να φθάσει σε πλήρες μέγεθος με μεγάλη ταχύτητα, όταν καλλιεργείται υπό ελεγχόμενες συνθήκες.
Σε αντίθεση με σολομό που χρειάζεται ένα ψάρι ή κρέας με βάση το διαιτολόγιο, τιλάπια είναι παμφάγοι και χαμηλά στην τροφική αλυσίδα. Δεν χρειάζονται μεγάλες ποσότητες ιχθυάλευρων και μπορεί ακόμη και να επιβιώσουν με ένα λαχανικό με βάση το διαιτολόγιο. τιλάπια Δρ Hartley είναι τρέφονται μερικές ιχθυάλευρα αλλά κάνει μόνο μέχρι 10 έως 15% της διατροφής τους.
Tilapia ήδη εφοδιασμένο στα σούπερ μάρκετ σε όλη τη Βρετανία αλλά και για τους πιο τολμηρούς παλέτες, υπάρχει ένα άλλο είδος θαλάσσιων τροφίμων σέρνεται πάνω στο μενού των περισσότερων εστιατορίων του Λονδίνου up-market.
Το αγγούρι της θάλασσας έχει από καιρό μια λιχουδιά στην Ασία και το δοκίμασα σε εστιατόριο με αστέρι Michelin Hakkasan στο Λονδίνο. Έχει υφή που πηγάζει ελαφρώς κάτω από τα δόντια όταν μασιούνται? Αυτό μπορεί ακριβώς να είναι ο λόγος που είναι τόσο δημοφιλής στην Ασία, όπου τα τρόφιμα είναι συχνά βραβευμένα για την υφή τους, όσο και τη γεύση τους. Η γεύση αγγούρι της θάλασσας ήταν καλυμμένη από το ισχυρό σκόρδο και το τσίλι ήταν τηγανισμένο με και υποπτεύομαι ότι αυτό είναι αρκετά ήπιος στη γεύση, αλλά θα απορροφά προφανώς γεύσεις καλά.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Newcastle προωθούμε τώρα αυτά τα ζώα ως ο καλύτερος φίλος ενός γεωργού ψαριών.
Ο Δρ Matt Slater, θαλάσσιος βιολόγος, δήλωσε στο CNN αγγούρια θάλασσας είναι μια βιώσιμη και επικερδή επιπλέον δεξαμενή ψαριών ενός αγρότη της υδατοκαλλιέργειας. Όταν τηρούνται με άλλα ψάρια, βοηθούν το φίλτρο του νερού με την κατανάλωση των αποβλήτων. Τα αγγούρια θάλασσας μπορεί επίσης να είναι μια προσοδοφόρα εξαγωγής όταν πωλούνται σε χώρες της Ασίας και είναι όλο και πιο δημοφιλής με τη δυτική παλέτες.
Σύμφωνα με τον Δρα του FAO Halwart, υπάρχουν ακόμη περισσότερα νέα είδη ψαριών που συνήθως εκτρέφονται για την παραγωγή τροφίμων και των Ηνωμένων Εθνών κάνει έκκληση για τον κλάδο της υδατοκαλλιέργειας να διπλασιαστεί και πάλι.
«Με περισσότερες εύπορες κοινωνίες που θέλουν να καταναλώνουν περισσότερα ψάρια και θαλασσινά περισσότερο, αυτή η αυξανόμενη ζήτηση θα πρέπει να προέλθει από ψάρια ιχθυοτροφείου δεδομένης της κατάστασης των αλιευτικών του κόσμου», είπε. "Υπάρχει λοιπόν ένα λαμπρό μέλλον για την ιχθυοκαλλιέργεια."

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΜΝΆ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>