Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Σφυροκέφαλος καρχαρίας γέννησε μπροστά σε λουόμενους σε παραλία (ΒΙΝΤΕΟ)

 Ο θηλυκός καρχαρίας γεννούσε τα μικρά του, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να προσανατολιστεί. Ένας νεαρός άνδρας έσπευσε αμέσως να την βοηθήσει, κρατώντας την από την ουρά, μέχρι να γεννήσει. Ο θηλυκός καρχαρίας γεννούσε τα μικρά του, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να προσανατολιστεί. Ένας νεαρός άνδρας έσπευσε αμέσως να την βοηθήσει, κρατώντας την από την ουρά, μέχρι να γεννήσει.
Οι "αυτόπτες μάρτυρες" έμεινα άφωνοι όταν ένας σφυροκέφαλος καρχαρίας γέννησε τα μικρά του μπροστά στα μάτια τους. Το πλήθος συγκεντρώθηκε γύρω από τον καρχαρία, τον οποίο τραβούσε προς τα έξω ένας άνδρας, όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mail.


Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε στην παραλία Panama City Beach. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των ανθρώπων να οδηγήσουν το θηλυκό καρχαρία στα βαθιά, εκείνος έβγαινε συνεχώς στην ακτή όπου και γέννησε μπροστά στο πλήθος.

Ο θηλυκός καρχαρίας γεννούσε τα μικρά του, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να προσανατολιστεί. Ένας νεαρός άνδρας έσπευσε αμέσως να την βοηθήσει, κρατώντας την από την ουρά, μέχρι να γεννήσει.

Στη συνέχεια, ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό προσπάθησε να οδηγήσει τον καρχαρία προς τα βαθιά. Παρόλα αυτά, οι προσπάθειές τους απέβησαν άκαρπες. Ο καρχαρίας πέθανε λίγες ώρες μετά.

Η Kathy Hunt, που παρακολουθούσε από κοντά τη γέννα, δήλωσε στον τοπικό σταθμό News 13 ότι ο καρχαρίας φαινόταν να "ψάχνει για μια διέξοδο και κατευθυνόταν συνεχώς προς τη στεριά".

Τα νεογνά καρχαριάκια είναι ανεξάρτητα και συνήθως κολυμπούν μακριά από τις μητέρες τους αμέσως μόλις γεννιούνται, πράγμα που έκαναν και τα συγκεκριμένα.  Στη συνέχεια αυτονομούνται και τρέφονται μόνα τους.

Οι σφυροκέφαλοι (γνωστοί και ως ζύγαινες, σφύραινες και σφύρνες) είναι καρχαρίες που ανήκουν στην τάξη καρχαρινόμορφα με χαρακτηριστική και ασυνήθιστη δομή κεφαλιού, το οποίο επιπεδοποιείται και επεκτείνεται σαν σφυρί. Ο θηλυκός σφυροκέφαλος συνήθως γεννάει 20-40 μικρά, τα οποία είναι περίπου 70 εκατοστά το καθένα.

Ο ρόλος της δομής του κεφαλιού δεν είναι επακριβώς γνωστός, με θεωρίες να υποστηρίζουν ότι οξύνει τις αισθήσεις ή ότι βοηθάει στην μετακίνηση και στην χειραγώγηση της λείας.

Οι σφυροκέφαλοι συχνάζουν κοντά στις ακτές και είναι από τα λίγα είδη καρχαριών που σχηματίζουν κοπάδια. Το μήκος ποικίλει ανάλογα με το είδος από 0,9 σε 6 μέτρα και φτάνουν σε βάρος το μισό τόνο.


Η θέση των ματιών δίνει στον καρχαρία στερεοσκοπική όραση, καθώς και πλήρη ορατότητα 360 μοιρών στο κάθετο άξονα, που σημαίνει ότι μπορούν να δουν τόσο πάνω, όσο και κάτω συνέχεια.

Hammerhead Shark Giving Birth On Beach in Florida από CDemo83

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΜΝΆ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>