Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Ταϊλάνδη: Πέταξαν 25 άρματα στη θάλασσα για να σώσουν τα ψάρια [απίστευτο βίντεο]

Στην Ταϊλάνδη, άρματα ρίχτηκαν στη θάλασσα για να δημιουργήσουν ένα τεχνητό ύφαλο. Αυτά είναι 25 κουφάρια αρμάτων T69 που ήταν οι ναυαρχίδες του Ψυχρού Πολέμου, και αγοράστηκαν στη μισή τιμή από την Κίνα με σκοπό να προστατεύσουν το οικοσύστημα.
Δεδομένου ότι η αλιεία αποτελεί σημαντική δραστηριότητα στην Ταϊλάνδη, ο κύκλος αναπαραγωγής των ψαριών απειλείται από την υπεραλίευση.


Η διαδικασία πραγματοποιείται για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που μιμείται ένα κοραλλιογενή ύφαλο, που θα φιλοξενήσει τα ψάρια.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια αυτή την τακτική, βυθίζοντας μέχρι τώρα 273 βαγόνια τρένου και 198 φορτηγά.

Επίσης κάθε μηχάνημα έχει καθαριστεί προσεκτικά από όλες τις επιβλαβείς ουσίες που θα μπορούσαν να διαταράξουν το βυθό της θάλασσας.


Η πρώτη τέτοια προσπάθεια διάσωσης διεξήχθη τον Αύγουστο του 2010. Σήμερα τα αποτελέσματα αποκάλυψαν την παρουσία 400 φορές περισσότερων ψαριών ανά τετραγωνικό μέτρο απ’ ότι πριν στην ίδια τοποθεσία, με τη δημιουργία αυτών των τεχνητών υφάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΜΝΆ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>