Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΑΛΙΕΥΣΑΝ ΣΠΑΝΙΟ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΡΧΑΡΙΑ 80 ΕΚΑΤ. ΧΡΟΝΩΝ

Ένα σπάνιο πλάσμα με κεφάλι όπως το χέλι και σώμα καρχαρία, πιάστηκε από μία ομάδα ψαράδων έξω απο τις ακτές της Αυστραλίας ,νότιο-ανατολικά της Βικτώρια.

Έχει σκούρο καφέ χρώμα και δύο μέτρα μήκος. Το τρομακτικό αυτό πλάσμα είναι γνωστό ως κροσσωτός καρχαρίας, η «ζωντανό απολίθωμα».


Η προέλευσή του χρονολογείται 80 εκατομμύριων χρόνων και μόνο δυο είδη είναι ακόμα ζωντανά. Έχει 300 δόντια πάνω από 25 σειρές, τα οποία του επιτρέπει να καταπίνουν ολόκληρη τη λεία του. Τρέφεται κυρίως με κεφαλόποδα, οστεώδη ψάρια και άλλους καρχαρίες

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα SETFA, το σπάνιο καρχαροειδές δύο μέτρων Αλιεύτηκε στα 700 μέτρα ενώ συνήθως το είδος του βρίσκεται βαθύτερα απο τα 1.500 μέτρα, σπάνιο να βρεθεί κάτω από 1.200 μέτρα.















Το τρομακτικό αυτό πλάσμα ωστόσο, είχε παρουσιάσει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον, αφού φαίνεται να είναι απευθείας απόγονος των δεινοσαύρων.

Οι κροσσωτοί καρχαρίες κάνουν πολύ σπάνιες εμφανίσεις και είναι δύσκλο να μελετηθούν, αφού κρύβονται στα βάθη των ωκεανών, μέχρι και 1.500 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, ενώ δε μπορούν να ζήσουν σε μικρότερο βάθος ούτε για λίγες ώρες


Οι επιστήμονες, παρατηρώντας απολιθώματα θαλάσσιων δεινοσαύρων πρόσεξαν ελάχιστες διαφορές σε σχέση με τους κροσσωτούς καρχαρίες.
  FNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΜΝΆ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>