Σάββατο 30 Απριλίου 2011


To Γερμανικό Μπράκ



Τα γερμανικά μπράκ είναι τα πιο διαδεδομένα σκυλιά φέρμας σε όλο τον κόσμο. Στη Γαλλία έχουν καλή θέση στην καρδιά των κυνηγών αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στους αγώνες εργασίες είναι οι μοναδικοί αντίπαλοι των Επανιέλ Μπρετόν.
Σχετικά καινούργια ράτσα , τα Γερμανικά Μπράκ , των οποίων η προέλευση ανάγεται στα μέσα του περασμένου αιώνα κατάφεραν , όπως και τα Επανιέλ Μπρετόν , να προσαρμοστούν στις σύγχρονες κυνηγετικές συνθήκες. Μολονότι στη Γερμανία διατήρησαν την ικανότητα να κάνουν πολλά πράγματα, σε όλα τα άλλα μέρη θεωρούνται σκυλιά φέρμας. Τα Γερμανικά πόιντερ , είναι γρήγορα σκυλιά , που κυνηγούν σε μεγάλες αποστάσεις τα δύσκολα θηράματα.


Η δυνατή τους όσφρηση δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τις Βρετανικές φυλές. Πολύ έξυπνα σκυλιά , μπορούν να προσαρμοστούν σε όλες τις συνθήκες και μαθαίνουν εύκολα , αλλά ορισμένοι κυνηγοί τα θεωρούν κάπως δύσκολα. Βέβαια , η εκπαίδευση απαιτεί μεγάλη σταθερότητα γιατί έχουν κάποια μία εξοργιστική συνήθεια , προσπαθούν να επιβληθούν στο αφεντικό τους. Αλλά όταν λέμε σταθερότητα δεν εννοούμε βία .
Η μεγάλη ειλικρίνεια που διακρίνει αυτά τα σκυλιά , καθιστά την εκπαίδευση τους εύκολα. Δεν έχουν ιδιοτροπίες ιδιαίτερες , θέλει λιγάκι προσοχή με τα άλλα σκυλιά . Τα σκυλιά μαθαίνουν εύκολα να φέρνουν τα θηράματα , αλλά ορισμένα δαγκώνουν δυνατά. Αυτό συμβαίνει γιατί στην Γερμανία υποχρεώνονται να σκοτώνουν τα επιβλαβή ζώα.
Ακόμη χειρότερο μερικοί εκτροφείς έχουν κάνει κατάχρηση του αίματος από Πόιντερ Αγγλικό για να κάνουν γρηγορότερα τα σκυλιά και να κερδίζουν στους αγώνες. Μερικές φορές το χρώμα τους είναι πολύ συχνά καφέ και άσπρα, έχουμε και μαύρο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΜΝΆ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>