Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Ανακαλύφθηκε Στις ακτές της Καλιφόρνια και επιστήμονες υποψιάζονται Ραδιενεργo Γιγαντισμό

Για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, ένα γιγάντιο πλάσμα της θάλασσας έχει ξεβράσει η θάλασσα στην Καλιφόρνια. Πρώτα ήταν ένα σπάνιο oarfish που είχαν αναπτυχθεί σε μια αλλόκοτη μήκους 100 ποδιών. Αυτή τη φορά ήταν ένα γιγάντιο καλαμάρι μέτρησης ένα επιβλητικό 160 μέτρα από το κεφάλι μέχρι την άκρη πλοκάμι.
Αυτές οι γίγαντες φαίνονται διαφορετικά, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι μοιράζονται ένα σημαντικό κοινό: και οι δύο προέρχονται από τα νερά κοντά στην Fukushima Dai-ichi πυρηνικού σταθμού στην Futaba περιοχή της Ιαπωνίας.


Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μετά την καταστροφή του 2011 στο Fukushima Dai-ichi πυρηνικού σταθμού ένας άγνωστος αριθμός των πλασμάτων της θάλασσας υπέστησαν γενετικές μεταλλάξεις που προκάλεσε ανεξέλεγκτη ανάπτυξη - ". Ραδιενεργό γιγαντισμός» ή

Φανταστείτε ένα ψάρι τόνου, η οποία θα μπορούσε να τροφοδοτήσει μια πόλη του μεγέθους του Ώστιν, Τέξας. "
Δυστυχώς, αυτό το μόνιμο προσωπικό των μεταλλαγμένων γίγαντες φαίνεται να παρασύρεται προς τις ηπειρωτικές ΗΠΑ Τοπικοί αξιωματούχοι στην Santa Monica, CA - όπου το πλάσμα παρασύρει στην ξηρά - προσπάθησε να ηρεμήσει τους κατοίκους. "Αυτό το πλάσμα φαίνεται να αποβιώσει, ακόμα και αν ζουν ευδοκιμεί μόνο στο νερό", δήλωσε ο Σάντα Μόνικα Πάρκα Διευθυντής Cynthia Beard. «Έχουμε την πρόθεση να μετακινήσετε το πλάσμα σε κομμάτια για να Ερευνητικό Ινστιτούτο Scripps, έτσι ώστε να μπορούμε να το μελετήσουμε», σημείωσε.


Αν και δεν έχει ακόμη πλήρως κατανοητή, ραδιενεργό γιγαντισμός λέγεται ότι προκύπτουν όταν ακτινοβολία προκαλεί αλλαγές στα τμήματα ρυθμιστική της ανάπτυξης του DNA που επηρεάζονται οργανισμών. Όταν ρυθμιστές ανάπτυξης αδυνατούν να ελέγχουν την κυτταρική ανάπτυξη, ένας οργανισμός μπορεί να φτάσει πολλές φορές κανονικό μέγεθος του σώματός του.

Τοπικό εμπειρογνώμονα ραδιενεργών γιγαντισμός Σάντα Μαρίνο College καθηγητής βιολογίας Martin L. Grimm, PhD είπε ότι η πυρηνική καταστροφή μπορεί να είχαν κάποια ακούσια οφέλη. "Αυτά τα πλάσματα μας δώσει την ευκαιρία να σπουδάσουν ραδιενεργών γιγαντισμός», είπε. Grimm πιστεύει ότι για την αξιοποίηση των ραδιενεργών γιγαντισμός μπορεί να είναι σαν την αξιοποίηση του ατόμου για τη δημιουργία ατομικής ενέργειας. «Φανταστείτε έναν τόνο που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν μια πόλη του μεγέθους του Ώστιν, Τέξας», είπε. "Αυτή είναι η δυνατότητα των ραδιενεργών γιγαντισμού."

Άλλοι βρίσκουν τα γιγάντια πλάσματα της θάλασσας να είναι μια πιθανή ανησυχία για την ασφάλεια. Ακόμη και πριν από το γιγάντιο καλαμάρι ξεβράστηκαν, η αμερικανική ακτοφυλακή είχε εκδώσει μια «μπλε συναγερμού" για τους κατοίκους της κεντρικής και νότιας Καλιφόρνιας ακτές "παραμένουμε επιφυλακτικοί." Χθες Admiral Sandy Duncan-Roberts είπε ότι θα πρέπει να αυξηθεί το επίπεδο ευαισθητοποίησης για ένα «κίτρινο συναγερμό», η οποία ζητά από κάτοικο να «επιδείξει σύνεση" κατά μήκος της ακτογραμμής.

Είναι γιγάντια θαλάσσια πλάσματα πραγματικά μια απειλή για εκείνους στη γη; "Πάρτε το Jaws, αλλά να τον κάνει το μέγεθος ενός ουρανοξύστη στο Μανχάταν,", δήλωσε ο Bruce Kenner, θαλάσσιος βιολόγος στο πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο. Kenner πιστεύει ότι γιγαντισμό θα μπορούσαν να στρεβλώσουν τα συστήματα πλοήγησης πλάσματα της θάλασσας ». «Αν αυτός ο τύπος πήρε μια λάθος στροφή πάνω στην ακτογραμμή θα μπορούσε να επίπεδο 40 οικοδομικά τετράγωνα αλώνισμα πριν έρθει για να ξεκουραστούν», είπε.

Οι κάτοικοι είναι ανήσυχοι τώρα ότι ένα δεύτερο πλάσμα έχει ανακύψει. "Πριν ανησυχούν μόνο για το πάρκινγκ, όταν πήγαμε στην παραλία», δήλωσε ο Marquise Griffon. "Τώρα θα πρέπει να ανησυχείτε για Godzilla [πράγματα] έρχονται μετά από εμάς."


Εάν τυχόν οι κάτοικοι εντοπίζουν ένα ασυνήθιστα μεγέθους πλάσμα της θάλασσας, θα πρέπει να καλέσετε την τηλεφωνική γραμμή αμερικανική ακτοφυλακή σε 1-800-BIG-FISH (ή 1-800-244-3474).Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΜΝΆ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>