Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΝΕΟ! Ανακαλύφθηκε Αρπακτικό Ψάρι με Τέσσερα Μάτια και Όραση 360 μοιρών

 Φόρεσα γυαλιά στα πρώτα έτη του γυμνασίου και δεν ήταν καθόλου ασυνήθιστο ότι κάποιος θα πετούσε το κλασσικό «τέσσερα μάτια» σχολιάζοντας με. Αλλά υποψιάζομαι ότι ακόμη και ο μεγαλύτερος από τους τραμπούκους δεν θα έριχνε μια τέτοια προσβολή σε αυτό που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, το υπεραρπακτικό, που έχει κυριολεκτικά τέσσερα μεμονωμένα μάτια.



Η Mirror Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι οι επιστήμονες είναι αρκετά αμήχανοι από την ανακάλυψη αυτού του πλάσματος με τα τέσσερα μάτια και το ονόμασαν Glasshead barreleye. Το μοναδικό ψάρι έχει εξελίξει στην πραγματικότητα ένα επιπλέον ζευγάρι μάτια, να το βοηθάνε να εντοπίζει καλύτερα το θήραμα και να αποφεύγει τα πιθανά αρπακτικά. Βρέθηκε σε 1.000 μέτρα βάθος κάτω από την επιφάνεια του νερού, στη Θάλασσα της Τασμανίας, επιπλέον σετ ματιών του Glasshead barreleye του δίνει ένα πεδίο όρασης 360 μοιρών, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά καλά προσαρμοσμένα για την επιβίωση στη βαθιά θάλασσα.

 
Ένα σετ ματιών είναι πάνω από το κεφάλι του ψαριού, προς τα πάνω, ενώ το επιπλέον σετ είναι στις πλευρές του κεφαλιού του, οι οποίες του επιτρέπουν να δει οτιδήποτε περνά κάτω ή προς τα πλάγια. Ένα αληθινό αρπακτικό, που φτιάχτηκε για το κυνήγι.

Ξαφνικά, τα τέσσερα μάτια δεν φαίνονται σαν προσβολή, σωστά;


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΜΝΆ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>