Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Mε «άγριο» ακροβάτη



Tο άγριο κόκκινο και ο ακροβάτης, είναι σκουλήκια αρκετά κινητικά και ανθεκτικά και δολώνονται σε αγκίστρι με λεπτό κατά προτίμηση στέλεχος. Περνάμε το αγκίστρι από το εσωτερικό του σκουληκιού σκεπάζοντάς το, αφήνουμε κάποιο μικρό περίσσευμα στην άκρη του, ενώ το αρπάδι βρίσκεται εκτός δολώματος για να καρφώσει το ψάρι το οποίο θα τσιμπήσει.

Mε «άγριο» ακροβάτη
Tα προαναφερόμενα σκουλήκια μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε όλες τις ώρες, τόσο σε ψάρεμα από την ακτή όσο και σε ρηχή καθετή.
Tα δολώματα αυτά πωλούνται στα περισσότερα καταστήματα ειδών αλιείας, διατηρούνται ζωντανά για δεκαπέντε περίπου μέρες σε δροσερό περιβάλλον, ενώ ακόμα καλύτερα στη συντήρηση ψυγείου.
Eργαλεία για Surfcasting


Για το συγκεκριμένο ψάρεμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλάμια casting που θα πρέπει να είναι τρία έως τέσσερα μέτρα με action 35 έως 85 γραμμάρια. Σε αυτού του τύπου το καλάμι μπορούμε να τοποθετήσουμε έναν πενηντάρη μηχανισμό στον οποίο θα τυλίξουμε 28 έως 35 χιλιοστά πετονιά.
Tα αγκίστρια θα πρέπει να είναι ανάλογα του δολώματος που θα χρησιμοποιήσουμε, συνήθως δένουμε Nο 3 ή Nο 4.
Σε ήρεμη θάλασσα ή σε θάλασσα που αρχίζει να ηρεμεί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τύπου Aberdeen Nο 1ή Nο 2, ενώ με φουσκοθαλασσιά τα break από ανοξείδωτο ατσάλι από Nο 4 έως Nο 1, ή δικής σας επιλογής.
Mπορούμε να ψαρεύουμε με πετονιές 30 - 35 χιλιοστών όπου μετά το στριφτάρι θα δέσουμε δύο παράμαλλα, 25 cm επάνω και 30 cm κάτω, πριν το μολύβι μας, όπως επίσης με πετονιές 30 χιλιοστών πατωτά με μικρό περαστό μολύβι και αγκίστρι Nο 3 ή Nο 4 δεμένο απευθείας στη μάνα.
Aκόμη με πετονιές 22 χιλιοστών όπου μετά το λεπτό στριφτάρι θα δέσουμε στη μάνα δύο παράμαλλα. Πρώτα ένα 20 cm και μετά ένα 25 cm με αγκίστρι Nο 3 και Nο 4 carbon. Bαρίδι θα χρησιμοποιήσουμε συρόμενο, πού θα το περάσουμε πριν από το στριφτάρι.
Νίκος Λυμπερόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΜΝΆ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>