Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Χωροταξικός σχεδιασμός για τις ιχθυοκαλλιέργιες.



Ο χωροταξικός σχεδιασμός των ιχθυοκαλλιεργειών βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα ανάμεσα...


στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκο Σηφουνάκη, τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, και τοπικούς φορείς από την Αργολίδα. Από πλευράς ΥΠΕΚΑ τονίστηκε η σπουδαιότητα ύπαρξης κανόνων και σχεδιασμού στην ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών προκειμένου να μπει ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη επέκτασή τους και συμπλήρωσε πως με την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης αναδείχθηκαν θέματα και προβλήματα τα οποία θα ληφθούν υπόψη και θα αξιοποιηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Από την πλευρά των φορέων συμμετείχαν, ανάμεσα σε άλλους, ο βουλευτής κ. Γ. Ανδριανός, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης, ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Π. Αναγνωσταράς, ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κ. Γκάτζιος και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δ. Καμιζής. Οι τοπικοί φορείς της Αργολίδας αναγνώρισαν, με τη σειρά τους, την αξία ύπαρξης χωροταξικού σχεδιασμού και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους αναφορικά με τη σύγκρουση χρήσεων ανάμεσα στην ύπαρξη ιχθυοκαλλιεργειών και στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της παραθεριστικής κατοικίας. Επιπλέον, δήλωσαν την ανησυχία τους για την υφιστάμενη ρύπανση εξαιτίας της απουσίας ελέγχου κατά το παρελθόν.

Από πλευράς ΥΠΕΚΑ υπήρξε η δέσμευση ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από πλευράς Επιθεωρητών Περιβάλλοντος προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα ρύπανσης και αυθαιρεσίας, ενώ επίσης, θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι προβληματισμοί των φορέων αναφορικά με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του θαλάσσιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΜΝΆ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>