Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Ψαράδες στη βόρεια Ταϊλάνδη έπιασαν -και στη συνέχεια έφαγαν- το μεγαλύτερο ψάρι του γλυκού νερού που έχει καταγραφεί ποτέ, ανακοίνωσαν η National Geographic Society και η WWF. Το αρσενικό γατόψαρο του είδους Pangasius gigas είχε μέγεθος αρκούδας και βάρος 293 κιλά.

Το γιγάντιο γατόψαρο ψαρεύτηκε στον ποταμό Μεκόνγκ, ο οποίος φιλοξενεί περισσότερα είδη γιγάντιων ψαριών από οποιοδήποτε άλλο σύστημαω γλυκού νερού στον κόσμο, αναφέρει την Πέμπτη το Reuters.

«Έχουμε πλέον επιβεβαιώσει ότι αυτό το γατόψαρο είναι ο κάτοχος του ρεκόρ, ένα απίθανο ψάρι» δήλωσε ο Δρ Ζεμπ Χόγκαν της WWF.

Περιβαλλοντιστές στην περιοχή αλλά και τοπικοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να πείσουν τους αλιείς να απελευθερώσουν το γατόψαρο και να το αφήσουν να συνεχίσει το ταξίδι του προς τα βόρεια για να αναπαραχθεί. Στο μεταξύ, όμως, το γιγάντιο ψάρι πέθανε και κατέληξε στα πιάτα των χωρικών.

Το γιγάντιο γατόψαρο του Μεκόνγκ ελιναι το μεγαλύτερο αλλά και το σπανιότερο ψάρι της νοτιοανατολικής Ασίας. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν συνολικά 37 οικογένειες γατόψαρων. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν έχουν λέπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΜΝΆ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>