Κυριακή 17 Απριλίου 2011


Ξιφίας, θηρίο 80 κιλών, πιάστηκε στην Αγία Νάπα της Κύπρου
Πέντε ψαράδες στην Αγία Νάπα «πάλευαν» για μισή περίπου ώρα ν’ ανασύρουν στην τράτα τους έναν ξιφία 80 κιλών. Οι ψαράδες δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ να αλιεύσουν τον τετράχρονο ξιφία, λόγω της μεγάλης αντίστασης που προέβαλλε.


Το ψάρι πιάστηκε από το καΐκι Μαρία Queen, από μια ομάδα πέντε ψαράδων, έναν Κύπριο και τέσσερις αλλοδαπούς. Ακολούθως μεταφέρθηκε στη Λευκωσία, στην ψαραγορά του Αντρέα Λουρά, στην Παλουριώτισσα, για να τεμαχιστεί σε φιλέτα και να πωληθεί στους πελάτες της υπεραγοράς. Ο ξιφίας αναμένεται να γίνει ανάρπαστος, λόγω των νηστειών ενόψει των εορτών του Πάσχα.
Τα κέρδη από την πώλησή του αναμένεται να ξεπεράσουν τα 700 ευρώ, δεδομένου ότι η τιμή του ανά κιλό αγγίζει περίπου τα 10 ευρώ.
Όπως πληροφορούμαστε, η χθεσινή μέρα ήταν άσχημη για τους πέντε ψαράδες, μέχρι τη στιγμή που πιάστηκε στο αγκίστρι τους ο ξιφίας-θηρίο. Όπως μας ανέφερε ο κ. Λουράς, ο ξιφίας μπορεί να μαγειρευτεί με ποικίλους τρόπους, όπως στο φούρνο, στα κάρβουνα κ.ο.κ.
«Δεν συμβαίνει συχνά στην Κύπρο να πιάνονται τόσο μεγάλα ψάρια. Ο ξιφίας πιάστηκε σε βαθιά νερά στη θάλασσα, γύρω στα 40 ναυτικά μίλια», μας τόνισε ο Ανδρέας Λουράς. Όσον αφορά την τεράστια μύτη που διαθέτει ο ξιφίας, ο κ. Λουράς είπε ότι «η μεγάλη μύτη του ξιφία το βοηθά να αμύνεται έναντι των υπολοίπων μεγάλων ψαριών, όπως τους καρχαρίες, καθώς επίσης και να σκοτώνει τη λεία του».
Πάντως, κατενθουσιασμένος ο ιδιοκτήτης της ψαραγοράς μας ανέφερε ότι πρώτη φορά πιάστηκε στην Κύπρο τόσο μεγάλο ψάρι, σε όχι και τόσο βαθιά νερά.
tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΜΝΆ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>