Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Μια παροπλισμένη φρεγάτα θα γίνει...τεχνητός ύφαλος

Μια παροπλισμένη φρεγάτα βύθισαν οι αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην Αυστραλία, με σκοπό ο τεχνητός ύφαλος που θα δημιουργηθεί να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες στην περιοχή.

Το ναυάγιο «θα αποφέρει στην περιοχή σημαντικά κέρδη σε ό,τι αφορά την ψυχαγωγία, τον τουρισμό, την οικονομία, ενώ θα μας δώσει ευκαιρία για εκπαιδευτικές και επιστημονικές έρευνες», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός για θέματα Κεντρικής Ακτής Κρις Χάρτσερ.


Περιβαλλοντικές οργανώσεις έδιναν μάχη τους τελευταίους μήνες για να σταματήσουν τη βύθιση του HMAS Adelaide, εκφράζοντας φόβους ότι τοξικά χρώματα και άλλα επικίνδυνα υλικά θα κατέληγαν στη θάλασσα της Νέας Νότιας Ουαλίας απειλώντας το οικοσύστημα. Ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία είχε αναλάβει τη διευθέτηση της διαμάχης, έδωσε εντολή στους αρμοδίους να προχωρήσουν σε εξονυχιστική απολύμανση του πλοίου προτού το βυθίσουν.

Μέλη των οργανώσεων παρευρέθηκαν μεν στην τελετή, όμως δεν την παρακολούθησαν, αφού είχαν γυρισμένη την πλάτη τους στη θάλασσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Αντίθετα, ένα κοπάδι... περίεργων δελφινιών εμφανίστηκε στη ζώνη αποκλεισμού, η οποία είχε δημιουργηθεί για την περίσταση. Σκάφη του λιμενικού τα απομάκρυναν πριν από τη βύθιση του πλοίου HMAS Adelaide με ελεγχόμενες εκρήξεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΜΝΆ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>