Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Παρουσίαση του νέου Δ.Σ. στον Κυνηγετικό Σύλλογο

kinigetikos_syllogos_1
Το νέο Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου το πρωί της Τρίτης.   Ο νέος Πρόεδρος Θανάσης Καραγιάννης αναφέρθηκε συνοπτικά στις δραστηριότητες του Συλλόγου καθώς και στα σχέδια που υπάρχουν για το προσεχές μέλλον, συνοδευόμενος από τον απερχόμενο Πρόεδρο Λοΐζο Σερραίο, ο ο οποίος πλέον εκπροσωπεί  το Σύλλογο στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Κυνηγετικών Συλλόγων της Περιφέρειας.


Βασικός στόχος του νέου Δ.Σ. είναι να έρθουν οι κυνηγοί κοντά στο σύλλογο αλλά και να παταχθεί η λαθροθηρία. Οι δράσεις του Συλλόγου είναι αρκετές, όπως η παρουσία στο Μητρώο Εθελοντικών Ομάδων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενώ συνεργάζεται με το Φορέα Διαχείρισης Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και καταγγέλει κάθε παράνομη δραστηριότητα.
Κατά τα άλλα οι άνθρωποι του Συλλόγου πραγματοποιούν εθελοντικές δενδροφυτεύσεις, βελτιώσεις βιοτόπων με σπορές, συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΄Άρτεμις για την καταγραφή των θηραμάτων,  έχουν  ανακαινίσει τέσσερα στρατιωτικά φυλάκια της ορεινής περιοχής που διατίθενται δωρεάν για  διανυκτέρευση, διατηρούν το γνωστό εκτροφείο θηραμάτων ενώ στην προσεχή περίοδο σχεδιάζουν την ύπαρξη εκπτωτικών καρτών για μέλη.
Τέλος, ο Σύλλογος πρόκειται να εκδώσει τριμηνιαίο περιοδικό για την καλύτερη ενημέρωση των κυνηγών και θα κάνει κληρώσει αυτοκινήτων 4Χ4. Όπως ανέφερε ο νέος Πρόεδρος του Συλλόγου, την παραμονή της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου θα υπάρξει ειδική εκδήλωση, θα διοργανωθούν εκδρομές σε εκθέσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού και, τέλος, τοποθετούνται κιόσκια στην ορεινή περιοχή για την ανάπαυση των επισκεπτών.
Σε ότι αφορά στις υποδομές κυνηγετικού τουρισμού στην περιοχή, ερωτηθείς ο Θ. Καραγιάννης, ανέφερε ότι υπάρχει υποστήριξη με κάθε μέσο προς την κατεύθυνση τη προσέλκυσης επισκεπτών και παρατηρείται, ήδη, μια σημαντική δραστηριότητα στην περιοχή της Ξάνθης από επισκέπτες-κυνηγούς.
Επίθεση Σερραίου σε Μπιρμπίλη.
Για τις σχέσεις που υπάρχουν με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Λοΐζος Σερραίος επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή «ηγείται από μια οικολόγο και ότι τα στελέχη του Υπουργείου έχουν εκδηλώσει στο παρελθόν το αντικυνηγετικό τους μένος», γεγονός που δεν προδιαθέτει για θετικές εξελίξεις.  Παράλληλα ανέφερε ότι η εικόνα των κυνηγών σήμερα δεν είναι αυτή που υπήρχε στο παρελθόν και κατηγόρησε την Υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη, κάνοντας λόγο για διαμάχη που υπάρχει απέναντι στους κυνηγούς.
Επιτέθηκε, επίσης,  στις περιβαλλοντικές οργανώσεις για τη χρηματοδότησή τους από κρατικούς πόρους, θέτοντας αυτό το γεγονός σε αντιδιαστολή με τους κυνηγούς που χρηματοδοτούν οι ίδιοι τις δράσεις τους.  «Εμείς αγαπάμε και φροντίζουμε το περιβάλλον γιατί έχουμε καταλάβει ότι χωρίς περιβάλλον δεν θα υπάρξει θήραμα και δεν θα υπάρξει και κυνύγι» είπε και ανέφερε ότι  μέλημά τους είναι το  καθαρό περιβάλλον και για το λόγο αυτό συνεργάζονται με αρκετούς ειδικούς επιστήμονες.
Ο Πυρήνας κυνηγιού.
Ο "Πυρήνας Κυνηγιού", σύμφωνα με το μέλος Γ. Δελακτσίδη, είναι προϊόν εργασίας 20 ετών των μελών. Είναι διαμορφωμένος κατάλληλα, διαθέτει υποδομές για αναψυχή, δεν υπάρχει σε άλλο σημείο της Ελλάδας. Σημείωσε ότι διαθέτει  πράσινο σε όλες τις εποχές του χρόνου, εκτείνεται σε 70 στρέμματα και μπορεί να είναι επισκέψιμος από μεμονωμένους επισκέπτες και σχολεία χωρίς να απαιτείται ειδική άδεια. Τα μέλη προτρέπουν τους δασκάλους να επισκέπτονται το σημείο με τους μαθητές των σχολείων.
Ποιος είναι ο Σύλλογος
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης  ιδρύθηκε 1949 και επανιδρύθηκε 1976, είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ελλάδα με πάνω από 1800 ενεργά μέλη. Διαθέτει ιδιόκτητα γραφεία, απασχολεί τέσσερις θηροφύλακες και γραμματεία, 2 οχήματα και μηχανή μεγάλου κυβισμού. Ο Σύλλογος είναι αυτοχρηματοδοτούμενος, εποπτέυεται από το Δασαρχείο Ξάνθης και κάθε χρόνο γίνετα ενδελεχής λογιστικός έλεγχος
Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου
Πρόεδρος:Καραγιάννης Αθανάσης
Αντιπρόεδρος: Κιολείδης Απόστολος
Γραμματέας: Μεϊμαρίδης Ιωσήφ
Ταμίας: Καπνιάζης Ιωάννης
Κοσμήτορας: Χατζόπουλος Αναστάσιος
Μέλη: Σαλβανάς Δημήτρης
          Δεκαλτσίδης Γιάννης
          Χατζή Καρά Αχμέτ Χουσεΐν
         Ξανθόπουλος Αλέξανδρος
xanthipress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΜΝΆ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>